Januari 2014

Woensdag 1 Januari

Nieuwjaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Laat ik beginnen met een goed voornemen. Dat doen al die volwassenen ook altijd en dat ga ik ook gewoon doen. Dit jaar wil ik lopen. Zo dat staat. Of het gaat lukken weet ik niet maar mijn papa en mama zouden het maar wat gaaf vinden als dat dit jaar gaat lukken.

 

Zaterdag 4 januari

Vandaag mogen Twan en ik logeren bij opa en oma. Mijn papa en mama hebben namelijk een nieuwjaar borrel  bij de vriendschap en dan gaan ze lekker biertje drinken. Mijn zwembroek moet ook mee wat volgens mij al aangeeft wat we morgen gaan doen. Op naar het zwembad!!!  Ze hebben daarzo zo’n bodembad die ze omhoog kunnen doen. Kan ik lekker staan en bij de rand met bekertjes water spelen. Vindt (is dit nu met of zonder t…) ik echt heel leuk!!!!!

 

Dinsdag 14 januari

Om 09:30 heb ik een afspraak, nee een keertje gelukkig niet in het ziekenhuis, bij de kapper. Al mijn wilde krullen weer een stukje korter maken. En op het laatst natuurlijk de gebruikelijke kleurtjes in mijn haar. Roze en blauw.  ’s Middags mag ik met Twan mee want dan gaan we naar het trainen kijken. Nee niet buiten maar binnen in de zaal. Lekker warm.

 

Donderdag 16 januari

Vandaag heb ik voor de verandering fysio in het dorpshuis. Daar heeft Jeanette vaste praktijk. En in het kader van ‘Heliomare’ gaan we buitenshuis oefenen. Heliomare is een zekerheid. Ik ga er heen en mag beginnen op dinsdag 4 maart. Echt toppietewouwie!!!!!! #veelzinin Mijn papa en mama gaan ook nog naar de Horecava. Dat is iets met eten en drinken. En wie past er dan op mij??? In de agenda staat niks…….dus papa vraagt het aan mama…….NATUURLIJK Sandra komt op mij oppassen. Mag ze als beloning gelijk blijven slapen!!!!! Wat een feest!!!!!

 

Maandag 20 januari

HIEPERDEPIEPERDEPIEP!!!!!!!! Oma Baas is vandaag jarig. Ze zijn alleen een weekendje weg dus ga ik van de week een kussie brengen. En een cadeautje natuurlijk

 

Dinsdag 21 januari

Vanmiddag om 16:15 mag ik weer naar fysio bij Jeanette. Zoals ik al eerder zei, dat is in het dorpshuis. Daar wordt ook training gegeven voor Twan zijn voetbal dus dat komt goed uit. Ik mag daar spelen en het blijkt dat ik helemaal geen fysio heb. Allemaal vreemde mensen en wat volgt is een presentatie over een squease vest. Een vest die je onder je kleren draagt en kunt oppompen. Voor kindjes zoals ik of met bijvoorbeeld autisme. Voor meer info à http://www.squeasewear.com/nl

Als Twan klaar is met trainen komt hij ook even kijken.

 

Woensdag 22 januari

Gister was Yenthl jarig en vandaag gaan we even een gebakje scoren. Yenthl is de dochter van vakantie vrienden van papa en mama. Die hebben ze ontmoet op Rhodos een paar jaar geleden en daar hebben ze nu nog steeds contact mee. Even naar Juliandorp!!!!

 

 

Maandag 27 januari

Mijn papa heeft zich druk gemaakt over het aanvragen van PGB. PGB staat voor Persoon Gebonden Budget. Bij de aanvraag komt ook het zorg kantoor kijken. Daar moet hij heen vandaag om een en ander uit te leggen over wie ik ben en wat ik precies heb. Daarna volgt de definitieve indicatie!

 

Zoals jullie gemerkt hebben is er heel veel gebeurd in mijn nog korte leventje. Wat mijn vader aan wil stippen is het volgende:

In Nederland is het goed geregeld hoor begrijp me niet verkeerd. Omdat onze dochter een stofwisselingsziekte heeft en daarbij een (motorische) ontwikkelingsachterstand heeft wordt je overspoeld met termen zoals VGZ, CIZ, PGB, WMO, AWBZ en ga zo nog maar ff door. We zijn leken in hoe om te gaan met dergelijk instanties. Om het in een woord samen:  Oerwoud. Het is een oerwoud en de weg erdoorheen is onbekend en zeer onoverzichtelijk. Dan denk je dat je het doorhebt met een aanvraag, zit je bij het verkeerde loket. Het doet me af en toe denken van de reclame met die paarse krokodil………hij staat daar…..

Maar goed we moeten eigenlijk ook niet zeuren alleen het kan mijn inzien allemaal veel effectiever. En ja het PGB is in het verleden misbruikt maar moeten wij daar nu de rekening van betalen???? De bezuinigingen…..nou ja ik hou maar op…..

 

Plaats een reactie